Ιστορία

Το 2008, επιστημονικά καταρτισμένοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής – Προπονητές,  ξεκίνησαν να προάγουν το αγαπημένο τους άθλημα με έναν διαφορετικό τρόπο. 

Με μία παιδαγωγική, ψυχαγωγική και διασκεδαστική προσέγγιση ήρθαν σε επαφή με παιδιά, ακόμη και προσχολικής ηλικίας, με απώτερο σκοπό τη διάδοση της Ξιφασκίας και την ανάδειξη των αυριανών πρωταθλητών. 

Η ενέργεια αυτή μας ώθησε στη δημιουργία Ακαδημίας Ξιφασκίας με συγκεκριμένη φιλοσοφία και συγκεκριμένους στόχους, που αυτοί δεν είναι άλλοι από το να διοχετεύσουμε στα παιδιά αγάπη για τον αθλητισμό, να μάθουν το «ευ αγωνίζεσθαι», την «ευγενή άμιλλα» και να μπορέσουν να «κερδίσουν τη ζωή με το σπαθί τους»

Έτσι, από αυτούς τους νέους ανθρώπους, ξεκίνησαν οι διεργασίες για την υλοποίηση αυτών των στόχων και στις 18/11/2009 το Αθλητικό σωματείο με την επωνυμία Ακαδημία Ξιφασκίας Αιγάλεω, με τον διακριτικό τίτλο «Α.ΞΙ.Α», αναγνωρίστηκε από το πρωτοδικείο. 

Από τη δημιουργία του, μέχρι και τα μισά του 2013, δραστηριοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην περιοχή του Αιγάλεω επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι η δημιουργική ψυχαγωγία, η διασκέδαση και ο πρωταθλητισμός μπορούν να συνυπάρξουν. 

Έχοντας ως γνώμονα τη διάδοση του αθλήματος υλοποιήσαμε την επιθυμία όλων των μελών του συλλόγου μας και από τον Σεπτέμβρη του 2013 έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε νέους και παλαιούς αθλητές σε κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο Ξιφασκίας που βρίσκεται στην οδό Στ. Καραϊσκάκη & Αϊδινίου 21 στο Χαϊδάρι.